مدیریت تجهیزات نرم افزار نگهداری و تعمیرات
فرایند کار برای مدیریت تجهیزات در نرم افزار نت PM به این شکل است که در ابتدا استانداردسازی خانواده تجهیز و مدیریت مکان تجهیزات به عنوان اطلاعات پایهای در نرمافزار تعریف شده و پس از این مرحله، مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS انجام میشود.
در این مرحله ما اطلاعات تجهیزات مختلف را در مکانهایی که تعریف شدهاند، وارد میکنیم و با تعریف کدینگ مخصوص، آنها را برای بهره برداری آماده خواهیم کرد.
برای تعریف تجهیز باید چه اطلاعاتی را استاندارد کرد؟
برای تعریف هر تجهیز باید اولویت تجهیز، مکان تجهیز و خانواده تجهیز را مشخص کرد. پس از این مراحل، برای تجهیز کد منحصربه فرد تهیه شده و اطلاعات تجهیز در نرم افزار ثبت خواهد شد.
آیا میتوان برای زیرسیستمهای تجهیزات هم کد تعریف کرد؟
بله. در نرم افزار این قابلیت دیده شده است که بتوانید برای هرکدام از زیرسیستمهای تجهیزات کد منحصر به فرد تهیه کنید. این مسئله برای مدیریت جابجایی تجهیزات بسیار کارآمد و مفید خواهد بود.
فهرست محتوی مدیریت تجهیزات در نرم افزار CMMS:
- مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS
- استانداردسازی کدینگ تجهیز
- کدگذاری زیرسیستمها
- مشاهده و دانلود فیلم مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات PMWorks
- دانلود فایل PDF مقاله
- دانلود پادکست مقاله
۱. مدیریت تجهیزات در نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS
یکی از بحث هایی که در مدیریت تجهیزات در نرم افزار نگهداری و تعمیرات بسیار مهم است و باید حتما تمرکز ویژه ای روی آن انجام شود، کدینگ تجهیزات و قطعات یدکی است. ما برای تجهیزات خود به طبقه بندی و کدینگی نیاز داریم تا بتوانیم در این مرحله آن کدها را به تجهیزات مربوطه اختصاص دهیم.
اگر بخواهیم مروری داشته باشیم به روندی که تا الان برای مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات طی کردهایم، باید بگوییم که در قسمت خانواده تجهیز، میتوانیم خانواده تجهیزهای مختلف را تعریف کرده و اطلاعات خاصی را برای آنها استانداردسازی کنیم. (خانواده تجهیز گروههای مختلف تجهیزات هستند که میتوانیم تجهیزات مختلف را در قالب آنها دستهبندی کنیم)
در قسمت بعدی مکانهای مختلف مثل سالنها، اتاقها، سولهها و غیره را به صورت درختی و تا هر سطحی که مدنظر است تعریف میکنیم و در نهایت به قسمت مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات میآییم تا تجهیزات مختلف را تعریف کرده و به آنها کد اختصاص دهیم.
در این بخش اطلاعات خاصی را میتوان برای هر تجهیز استاندارد کرد. به طور مثال برای تعریف هر تجهیز میتوانیم اولویت مشخص کنیم. این اولویت نمایانگر اهمیت آن تجهیز است و نشان میدهد که کدام تجهیز از اولویت بالاتر و کدامیک از اولویت پایینتری برخوردار است.
این ویژگی در حال حاضر صرفا برای نمایش و اطلاع تیم فنی نشان داده میشود، اما در آینده میتوان از آن برای اولویتبندی فعالیتهای دستورکار و چکلیستها هم استفاده کرد.
همچنین لیست مکانهایی که در قسمت مدیریت مکان تعریف شده است به صورت درختی در نرمافزار مشخص است. در این قسمت میتوانید جانمایی تجهیز خود را مشخص کنید.
در نهایت کلاس تجهیز یا خانواده تجهیز در نرم افزار قابل انتخاب است. تمام خانواده تجهیزاتی که قبلا در قسمت مربوط به خود تعریف شدهاند، در اینجا قابل دسترسی خواهند بود.
۲. استانداردسازی کدینگ تجهیزات
در این مرحله از مدیریت تجهیزات در نرم افزار نگهداری و تعمیرات، پس از اینکه خانواده تجهیز، مکان و کلاس تجهیز مشخص شد، باید کد مخصوص به آن Coding Machine را در قسمت مربوطه وارد کنیم که در فیلمی جداگانه به طور مفصل درباره آن بحث شده است.
همچنین میتوان برای تجهیز نام مشخص کرد. باید توجه داشته باشید که تجهیزات مختلف در سازمانهای مختلف، به عناوین متفاوتی صدا زده میشوند. ما قبلا در قسمت خانواده تجهیز یک اسم استاندارد مشخص کردهایم. نرم افزار علاوه بر آن، به ما اجازه میدهد تا یک اسم مصطلح و رایج که برای سازمان معرف آن تجهیز است را انتخاب و وارد کنیم.
شما میتوانید هم با استفاده از نام رسمی (خانواده تجهیز) و هم نام مصطلح، اقدام به جستجو و پیدا کردن تجهیز خود در نرم افزار کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات گفته شده، تجیهز مذکور در لیست تجهیزات وارد شده و شما میتوانید جزئیات مربوط به آن را مشاهده و مدیریت کنید. نکته مهم این که هر تجهیز بر اساس خانواده تجهیزی که برای آن تعریف شده است، درخت مخصوص به خود را به شکل خودکار برداشته و به خود اضافه میکند.
به این صورت دیگر نیازی به تعریف درخت برای هر بار تعریف تجهیز نیست.
۳. کدگذاری زیر سیستمهای در مدیریت تجهیزات
یک قابلیت بسیار کاربردی که در این بخش وجود دارد، کدگذاری زیرسیستمها و قطعات قابل تعمیر است. یعنی علاوه بر خود تجهیز میتوانید به هرکدام از زیرسیستمهای آن تجهیز هم کد منحصر به فرد دهید. این مسئله به ما این امکان را میدهد که جایجایی های هرکدام از زیر تجهیزهای خاص را کنترل کنیم.
جایجایی تجهیزات یکی از نکات مهم مدیریت تجهیز است که لازمه آن اختصاص کد مخصوص به هرکدام از تجهیزات یا زیرتجهیزات است. این مسئله به طور مفصل در فیلمهای آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت.
۴. دانلود فیلم مدیریت تجهیزات در نرم افزار نت PM
دانلود فیلم مدیریت تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS PMWorks با کیفیت بالا
۵. دانلود مقاله مدیریت تجهیزات
دانلود مقاله مدیریت تجهیزات در نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS PMWorks به فرمت پی دی اف PDF