استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks

استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات PMWorks

استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks و کاربرد آن در تحلیل های نگهداری و تعمیرات مهم و کلیدی است. به طور کلی استانداردسازی یکی از گام های اصلی پیاده سازی مدیریت نگهداری و تعمیرات است. توانمندی و قدرت یک نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS به میزان امکان استانداردسازی در ماژول های آن وابسته است. در مقاله ماژول استانداردسازی نرم افزار نگهداری و تعمیرات PMWorks در خصوص خانواده تجهیز در نرم افزار نگهداری و تعمیرات صحبت شد که این مفهوم چه کمکی می‌تواند به استانداردسازی داده های ما بکند.

دو روش مهم برای این کار روش کپی پیست و روش خانواده تجهیز است. روش اول با توجه به ایرادات بسیار، نباید مورد استفاده قرار گیرد. روش جایگزین، خانواده تجهیز است که با طبقه بندی و استانداردسازی تجهیزات در گروه های مشابه، میتواند تجهیزات را در قالب آنها تعریف کرد.

طبقه بندی خانواده تجهیزات به شما اجازه میدهد در سطوح مختلف و متفاوت، اقدام به تهیه گزارش کنید تا با استفاده از آنها، بتوانید گروه های تجهیزات با ویژگی های مشابه را تحلیل و برای کاهش خرابی های آن اقدامات اصلاحی تعریف کنید. به طور مثال گزارش خرابی از تمامی پمپ های مشابه.

1.روش های استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار CMMS

همیشه از یک برند یا یک تجهیز، تعداد زیادی در سازمان وجود دارد که باید آنها را در نرم افزار CMMS استانداردسازی کنیم. راه درست برای تعریف آنها در نرم افزار چیست؟ چگونه این اطلاعات را وارد کنیم تا با کمترین میزان انرژی، بیشترین آزادی عمل را در تحلیل خرابی ها و گزارشات داشته باشیم؟

استانداردسازی خانواده تجهیز به روش کپی پیست

یک راه برای استانداردسازی این تجهیزات، روش کپی پیست (Copy & paste) است. در این روش یک تجهز تعریف میشود و اطلاعات آن برای تجهیزات مشابه کپی میشود. به طور مثال اگر از یک مدل پمپ ۱۰۰ دستگاه داشته باشید، باید ۱۰۰ تجهیز با مشخصات مشابه را تعریف کنید. این روش همانطور که در مقاله ماژول استانداردسازی نرم افزار نگهداری و تعمیرات PMWorks گفته شد، مشکلات متعددی دارد. از جمله اینکه حجم اطلاعات به خاطر تکرار هر داده بسیار افزایش می یابد و همینطور در صورت نیاز به افزودن یا ویرایش یک داده، باید تمام تجهیزاتی که دارای آن مشخصه هستند به صورت مجزا تغییر کنند که هدر رفت بسیار زیادی از نظر انرژی و زمان است.

استانداردسازی خانواده تجهیز به روش گروهبندی خانواده تجهیز

اما یک روش دیگر، روش ارث بری و مفهوم خانواده تجهیز است. در این روش برای تجهیزات با مشخصات مشابه، یک خانواده تعریف میشود و تمام تجهیزاتی که دارای ویژگی های مشابه آن هستند در این خانواده تجهیز دسته بندی میشوند و به نوعی اطلاعات را ارث میبرند. در این روش علاوه بر اینکه حجم اطلاعات به میزان زیادی کاهش میباید و عملکرد نرم افزار را بهبود میدهد، در صورتی که بخواهید تغییری در این تجهیزات اعمال کنید، کافی است خانواده تجهیز را تغییر داده تا تمام تجهیزات زیرمجموعه آن تغییر کنند.

2. چگونه خانواده تجهیزات خود را استانداردسازی کنیم؟

اما این خانواده تجهیزات باید به چه شکلی استانداردسازی شود؟ ما ممکن است تجهیزات خود را به شکل خاصی طبقه بندی کنیم که برای مباحث کدگذاری تجهیزات یا گزارشگیری از آن استفاده کنیم. اما این مسئله را میتوانیم به صورت جزئی تر بررسی کنیم. فرض کنید در تجهیزاتی مثل دیزل ژنراتورها یا کمپرسورها انواع مختلفی وجود دارد.

آیا در قسمت خانواده تجهیز باید آن نوع (مثلا کمپرسور پیستونی) را تعریف کنیم یا میتوانیم ریزتر شویم؟

تجهیزاتی که ساختار درخت تجهیز یکسان، فعالیت های نگهداری و تعمیرات یکسان یا خرابی های یکسانی دارند و معمولا لیست قطعاتشان یکسان است، میتوانیم در یک خانواده تجهیز دسته بندی کنیم. مثلا در نرم افزار میتوانیم یک دیزل ژنراتور برند A تعریف کنیم. این یعنی ما ۲ دیزل ژنراتور داریم که از نظر ویژگی های فنی یکسان هستند، ولی دو برند متفاوت دارند.

این تغییر برند البته ممکن است منجر به تفاوت در قطعات یا ویژگی های فنی هم بشود. پس این دو برند باید تحت ۲ خانواده تجهیز مختلف در نظر گرفته شود. همینطور ممکن است از نظر سایز یا قدرت تجهیز، دسته بندی های مختلفی را در نظر بگیریم. به طور مثال ما الکتروموتورهای AC مختلفی از نظر توان داریم که هرکدام باید به طور جداگانه تعریف شوند.

اگر بخواهیم برای درک بهتر موضوع، یک مثال بهتر بزنیم، میتوانیم یک خودرو را در نظر بگیریم. به طور مثال ما یک ماشین پژو را در نظر میگیریم، یکی از مدلهای پژو، پژو ۲۰۶ هست و باز این پژو ۲۰۶ چندین تیپ مختلف دارد. پس ما میتوانیم در خانواده تجهیز این دسته بندی را مشخص کنیم.

میتوانیم گروه خانواده را به شکل درختی در نظر گرفته و به ترتیب خودروهای سواری، پژوها و پژو ۲۰۶ را تعریف کنیم. در این حالت هیچ محدودیتی از نظر گزارشگیری نداریم. هر سطحی را که مدنظر داشته باشیم قابل تحلیل و گزارشگیری است. بعد از این مرحله میتوانید در قسمت خانواده تجهیز پژو ۲۰۶ تیپ X را تعریف کنید. این خانواده تجهیز زیرمجموعه گروه خانواده تجهیز خودروهای سواری، پژو و پژو ۲۰۶ خواهد بود.

استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks

3.نقش استانداردسازی خانواده تجهیز در تحلیل گزارشات

نکته مهم در این خصوص این است که با توجه به ساختار درختی که برای گروه خانواده تجهیز در نظر گرفته ایم، میتوانیم گزارشات مختلف را برای هر سطح از آن درخت تهیه و تحلیل کنیم. یعنی میتوانیم روی تمام خودروهای سواری، تمام پژوها، تمام پژوهای ۲۰۶ و تمام پژوهای تیپ ۲ یا تیپ ۵ گزارش داشته باشیم. این به ما اجازه میدهد هرکدام از تجهیزات و گروه های مشابه آن را به صورت مجزا تحلیل کرده و اقدامات لازم برای کاهش خرابی های آنان را طرح ریزی کنیم.

این یک مثال ساده از دسته بندی و استانداردسازی خانواده تجهیزات بود. در جریان پیاده سازی نرم افزار، ما طی جلسات مشاوره مختلف، تمام تجهیزات شما را بررسی کرده و با مشورت با متخصصات فنی در سازمان، الگوی درستی برای استانداردسازی و طبقه بندی درست تجهیزات ایجاد خواهیم کرد.

نحوه استانداردسازی را در دوره آموزش مدیریت نگهداری و تعمیرات به صورت ۱۰۰% کاربردی ارائه شده است.

4. دانلود فیلم استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks

5. دانلود فایل PDF مقاله

دانلود مقاله استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks به فرمت پی دی اف PDF

6. دانلود فایل صوتی پادکست نگهداری و تعمیرات

4 پاسخ

تعقیب

  1. […] از تهیه و استانداردسازی خانواده تجهیز و مدیریت مکان حالا میتوانیم شروع به صدور درخواست کار […]

  2. […] نرم افزار نگهداری و تعمیرات به این شکل است که در ابتدا استانداردسازی خانواده تجهیز و مدیریت مکان تجهیزات به عنوان اطلاعات پایه ای در نرم […]

  3. […] نرم افزار نگهداری و تعمیرات به این شکل است که در ابتدا استانداردسازی خانواده تجهیز و مدیریت مکان تجهیزات به عنوان اطلاعات پایه ای در نرم […]

  4. […] از مقاله استانداردسازی خانواده تجهیز در نرم افزار PMWorks که در آن مفهوم خانواده تجهیز، کاربرد و تعریف آن در نرم […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.